Notícies

INTERCANVI COL·LEGI SANT JOSEP DE TÀRREGA - INSTITUT PIERRE BAYLE DE PAMIERS (França)

Octubre 2014

Ja fa vuit anys que l'escola Sant Josep realitza un intercanvi amb l'escola pública Pierre Bayle de la ciutat de Pamiers, situada al Sud de França.

La setmana del 14 al 17 d’octubre, 9 nois i 13 noies de 2n d’ESO, juntament amb dues professores del centre, van anar à Pamiers per conèixer els seus corresponents francesos, allotjar-se a les seves cases i de retruc fer algunes sortides per gaudir del seu país (Perpignan, Colliure, Toulouse i la fàbrica d'Airbus, Tarascon-sur-Ariège amb la visita del Parc de la Préhistoire, Mirepoix i Carcassonne).

L'intercanvi va funcionar força bé;  els nostres alumnes van ser acollits amb entusiasme i generositat per les famílies franceses. L'experiència ha estat molt enriquidora per molts d'ells i a la vegada, el fet d'haver d'adaptar-se a les costums d'un altre país i a un entorn familiar completament diferent al que estaven habituats, ha representat tot un repte.  Un intercanvi sempre comporta uns factors positius com el de saber conviure i emmotllar-se a noves situacions, maneres de fer i pensar diferents. Aquest fets, requereixen un esforç individual que l'ajuda a formar-se i a valorar altres factors que potser fins ara l'alumne no havia sabut apreciar.

Sempre és gratificant pensar que actualment, encara hi ha antics alumnes que mantenen la relació amb el que un dia va ser el seu corresponent o amic d'aquest.

L'objectiu final no és cap altre que el d'oferir al nostre alumnat l'oportunitat de conèixer, valorar, reflexionar  i aprendre la llengua i la forma de viure d’un altre país.