Notícies

'Apropem l'Hípica a les Escoles' nou projecte de la Federació Catalana

FCH - 23 d'Octubre de 2015

Els alumnes de 1r i 2n de primària de l'escola Vedruna Tàrrega han estat els primers a gaudir del projecte 'Apropem l'Hípica a les Escoles'; projecte creat per la Federació Catalana d'Hípica per apropar el món del cavall als més joves.

El projecte 'Apropem l'Hípica a les Escoles' pretèn apropar el món del Cavall als més petits facilitant-los la possibilitat de conèixer un esport nou per a ells i donant-los les facilitats per a que en un futur puguir escollir la seva pràctica.

Amb aquest objectiu, la Federació amb el recolzament del Departament d'Ensenyament de la Generalitat, s'ha posat en contacte amb les escoles de diferents províncies de Catalunya per oferir la incorporació al projecte que inclou:

  1. Visita d'un dels seus tècincs oficials a l'escola per a oferir una xerrada sobre el cavall.
  2. Una visita guiada a una de les nostres hípiques homologades.
  3. Regal del 'pack' de benvinguda a l'hípica.

Un tècnic de la nostra Federació s'ha desplaçat fins a l'escola Vedruna Tàrrega i els ha impartit una xerrada sobre el món del cavall: què és un cavall, races, capes (color del pèl), què menja, com dorm, com es cuiden, equipació necessària, etc. Desrés de la xerrada els laumnes de primària han pogut fer les preguntes que han volgut i aclarir els dubtes pertinents. Dos dies més tard, els mateixos alumnes del centre han visitat el club d'hípica homologat més pròxim al seu col·legi i on han pogut gaudir en primera persona tot el que han treballat a l'escola: veure un pony, montar-lo, respatllar-o, donar-li de menjar, fer-li el llit, veure com treballar un ferrador, un veterinari, com monta un jenet professional...

Una vegada finalitzada la visita se'ls ha fet entrega del pack regal de benvinguda que inclou: motxilla, pegatinest de la FCH, póster i la sol·licitud de 5 classes gratuïtes. Tots els pares que vulguin que els seus fills continuin amb la pràctica de l'hípica, tindran que complimentar una fulla de sol·licitud i la Federció gestionarà la seva llicència federativa i li facilitarà un talonari de 5 classes nominatives, per a poder praticar el nostre esport al centre d'hípica que esculli sense cost per a ell.

Aques projecte suposa un gran esforç econòmic per la Federació, però sense dubte serà recompensat si el nostre esport aconsegueix nous aficionats.

El Vedruna Tàrrega ha estat el primer col·legi que s'ha adherit a aquesta iniciativa, però el projecte continua els propers mesos amb diferents escoles de Barcelona, Tarragona i Girona.

Per més informació www.federacio-catalana-hipica.cat