Notícies

Jornades de Química Interactiva a la UAB

2n de Batxillerat

Els alumnes de química de 2n de batxillerat han participat en les Jornades de Química Interactiva que organitza el departament de Química de la Universitat Autònoma de Barcelona.  

L'activitat ha constat de tres parts

- Visita a l'Exposició "Gràcies a la Química": en ella es mostra que la química, utilitzada adequadament, constitueix una aportació cabdal per a la societat del benestar de la qual gaudim. Els alumnes han pogut donar-se compte que darrera dels objectes que utilitzem quotidianament hi ha molta química.

- Pràctica Virtual: els alumnes a l'aula d'Informàtica de la Facultat de Ciències han realitzat una simulació del comportament de l'aigua (H2O),  quina és la seva geometria molecular (angular) i quins són els enllaços entre les molècules d'aigua (els ponts d'hidrogen) i el seu moviment. La simulació informàtica és una eina molt poderosa per entendre els processos químics i l'estructura de les molècules.

- Experimentant al  Laboratori: als laboratoris dels departaments de Química els alumnes per parelles i sota la tutela d'un professor, han realitzat una sèrie de pràctiques molt interessants. Per exemple, han sintetitzat polímers, han fet de detectius per determinar empremtes dactilars,  han esbrinat quin element metàl·lic hi ha en una mostra d'aigua contaminada, han descobert el nitinol (un aliatge de Níquel i Titani que és capaç de recuperar la seva forma original després d'haver estat deformat gràcies a un augment de la seva temperatura) i han pogut observar curiositats del nitrogen líquid, el qual té una Tebullició de -195,8ºC.

Els alumnes han après i han gaudit molt amb la Química!!!