Notícies

Bioquímica en Viu a la UB

1r Batxillerat

La facultat de biologia de la universitat de Barcelona ,UB, ofereix als alumnes de 1r de batxillerat un taller de bioquímica per tal de posar en contacte a l’alumnat amb la bioquímica i donar a conèixer les aplicacions que té en la nostra societat , a més, d’introduir-los en el món de la recerca i l’experimentació.

El passat divendres, 5 de febrer de 2016, de 9:00 a 13:00h, quatre alumnes del batxillerat científic i tecnològic : Shumin Zhou, Aina Franch, Georgina Adan i Dèlia Borda, van assistir a un d’aquests tallers.

Els van rebre a la planta 1de l’edifici Prevosti, on hi va haver una primera part d’explicació sobre que és la bioquímica i les seves aplicacions i, seguidament, sessió informàtica per endinsar-se en la clonació virtual o en mapes genètics com ara PUBMED, UNIPROT BLAST,...

Seguidament, es van dirigir als laboratoris per realitzar dues pràctiques:

  • 1a. Elaboració d’una corba de glucèmia mitjançant la concentració de glucosa detectada amb l’espectrofotòmetre.
  • 2a. Detectar possibles malalties amb una mostra d’orina (prèviament tractada) i tires reactives. Anàlisis qualitatius dels nivells de glucosa, leucòcits, nitrats, proteïnes, eritròcits i hemoglobina.

Aquest tipus d’activitat promou l’interès per la ciència i motiva el seu estudi i aprenentatge.Es posa així en pràctica tot allò que s’aprèn a l’aula.

Va ser una experiència molt gratificant.