Notícies

Llums, música i… acció!

La música al cinema en la Setmana de la música a l'escola.

Alegria, intriga, por, amor, coratge… aquestes són algunes de les emocions que ens transmeten les bandes sonores de les pel·lícules juntament amb les imatges que les acompanyen.

Durant la setmana del 19 al 23 de novembre vam celebrar la Setmana de la música a l’escola amb “El cinema” com a eix principal. Els alumnes van descobrir que la música va lligada a les emocions alhora que van conèixer alguns dels compositors més famosos de bandes sonores. Tot plegat ho van aprendre mitjançant moltes activitats.

Taller de cançons de falda, danses i audicions de piano, flauta travessera i acordió a la Llar d’Infants. Al 2n cicle d’Ed. Infantil: Bon dia Musical, una reflexió amb continguts musicals on van poder conèixer diferents cançons relacionades amb els instruments d’una orquestra i intercanvis de cançons entre Educació Infantil i Educació Primària on cada grup cantà cançons de diferents bandes sonores de pel.lícules.

A Ed. Primària, Bon dia Musical i a més, van gaudir de l’audició didàctica “La música al cinema” de la Cia. Bataudicions. Els alumnes de 6è van fer un taller de cançons de pel·lícules per a la resta de cursos. El divendres es va fer l’intercanvi de cançons entre els diferents cursos. Per acabar la setmana, i després d’haver assajat força, els nens i nenes de 4t, 5è i 6è van fer un concert instrumental de bandes sonores. I per als alumnes de Cicle Mitjà i Superior s’organitzà el “Gran repte musical” que tractava d’esbrinar un enigma i, finalment, es feia un sorteig entre tots els que havien encertat la resposta.

Deixant lloc a la creativitat, s’organitzaren les Zones Off, espais en què els alumnes feien actuacions al seu gust, iniciativa a la que es van afegir alumnes de Secundària. En aquesta etapa, a més a més, alumnes de 1r i 2n d’ESO van oferir un concert instrumental a la resta de companys/es.

I per a celebrar Sta. Cecília, dijous a la tarda, la Coral de l’escola, composada per alumnes de 1r de Primària i fins a Batxillerat, actuà al carrer, davant l’escola, en finalitzar la jornada escolar.

Vivim la música!